DE OMMEZWAAI: eind mei 2013

IMG_4930

Het laatste schoolreisje van de basisschool van mijn jongste kind was achter de rug en ik kom samen met haar het huis binnenvallen met een hoop troep om ons heen van de afgelopen dagen. De andere huisgenoten verwelkomen ons, maar moeten verschrikkelijk om mij lachen. Ik ben nu bijna 47 jaar en 3 dagen schoolreisje hebben mij zichtbaar geen goed gedaan! Ze komen niet meer bij van het lachen. Ik zie er zo raar uit zeggen ze! Ik plof neer op de bank en pak een fles cola en schenk regelmatig bij. De fles is op en ik ga maar over op water, want ik heb toch een dorst! De volgende dag sta ik fit op en ga mij maar eens wegen. De afgelopen week was ik zomaar afgevallen, zonder aanwijsbare reden. Nog maar eens wegen. Kijken of die pannenkoeken, patat en andere rotzooi weer goed hebben aangezet. Ik kijk op de weegschaal en zie tot mijn grote schrik dat ik in 3 dagen alweer 3 kg afgevallen ben

. Ik meld het aan mijn vrouw en zij zegt: ‘dan gaan we naar je ex-collega, René, die heeft een suikertest in huis’. Ze vertrouwt het niet en na ons ontbijt rijden we naar René en doen we de test: 35!!! De diagnose is door ons zelf gesteld: suikerziekte! We bellen naar de huisartsenpost en in de middag kunnen we er terecht. Ik kan linea recta het ziekenhuis in. Niet nog even naar huis. Infuus erin met insuline om de bloedsuikers omlaag te brengen. Gelukkig is mijn conditie goed en hoef ik niet naar de intensive care. Wat een gedoe zeg! De dagen in het ziekenhuis zitten erg vol met afspraken: endocrinoloog, internist, diabetesverpleegkundige en de diëtist. En ook continue bloedsuikers prikken. Gelukkig heb ik mijn laptop mee en kan ik in de spaarzame tijd informatie verzamelen over diabetes. Ik duik er dat weekend helemaal in! Ik ga er helemaal voor. Niets zielig! Ik zorg dat ik veel weet, en nadat de verpleegkundige de eerste injectie met insuline toedient heb ik het meteen zelf gedaan. Dat is een koud kunstje dat prikken met zo’n pen! Na 4 dagen ziekenhuis mag ik naar huis met een hele reutemeteut aan medicijnen, testmateriaal en informatie. “Daar heb ik voorlopig even genoeg aan!”, dacht ik zo! Thuis besef ik eigenlijk de impact van deze ziekte op mij en mijn gezin. De stoere bikkel, die overal overheen denderde moet een stapje terug doen. En VOELEN…Tja hoe voelt het eigenlijk als je niet zo lekker bent? Ik weet dat bijna niet. Gezond en sterk als dat ik was met een echte ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit.

Volgende keer in mijn blog over de aanpassingen in mijn leven…

De reden dat ik dit blog ben begonnen is dat mij iets is overkomen in mei 2013 (Diabetes type 1). Na deze diagnose ben ik een andere weg ingegaan en kan op dit moment (november 2014) nog steeds zonder insuline. Hoe doe ik dit? En wat komt er allemaal op mijn weg? Ik ben op zoek naar soortgelijke ervaringen en zoek wereldwijd. Maar ik kan niemand vinden met deze ervaring. Leuk als je mij volgt en een reactie achter laat!
Advertenties

2 gedachtes over “DE OMMEZWAAI: eind mei 2013

 1. Hoi Neef,

  Ik wil je laten weten dat ik heel veel respect heb voor je , dat je je leven 180 graden gedraaid hebt. Je kunt zeggen heb ik een keus, nee, maar je moet het maar wel kunnen. Ook geweldig dat je gezin je zo steunt.
  Succes met je blog en ik hoop dat er een hoop lotgenoten hier energie en wijsheid uit kunnen halen om ook deze weg in te slaan.
  X je nicht

  Liked by 2 people

 2. wat een pakkend en herkenbaar verhaal !! ook mij is dit in vergelijkbare vorm overkomen ! zelfde leeftijd , zelfde bikkel van niet lullen maar doorgaan , zelfde gezinsituatie , zelfde 180gr moeten omturnen . maar wat een mooi geschenk dat wij nog die mogelijkheid hebben om ons te veranderen !! er zijn er genoeg die deze tweede kans niet meer krijgen !! deze gedachte zorgt ervoor dat ik mijn lichamelijke beperkingen beter accepteer en meer van alle mooie dingen en mensen om mij heen !!!!
  veel kracht en plezier met jullie mooie gezin !!! xxx Ray

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s