Najaar 2013-SPORTSCHOOL

IMG_8973

Het is lang geleden dat ik zo’n goddelijk lichaam had, haha! Ik voel mij zo goed! De bloedsuikers blijven nog steeds goed. We eten nog steeds fantastisch en het hele gezin doet mee. We vragen wel regelmatig aan de kinderen of ze niet iets anders willen eten, het is immers onze keuze om anders (dan voorheen) te eten. Toen ik door een verkoudheid iets hoger zat in de bloedsuikers en mijn zorgen daarover besprak met mijn vrouw, vroeg de jongste: “ Papa, we gaan toch wel door met dit eten hé. Het is zo lekker!”

. We ervaren binnen het gezin dat iedereen het erg smakelijk vindt en iedereen voelt zich beter.
De eerste weken na de diagnose zag ik er niet echt gezond uit. Maar nu hoor ik er niemand meer over. Het verschil met het voorjaar is ongeveer 15 kg aan lichaamsgewicht. Ik ben dus een stuk slanker dan voorheen. Maar ook gespierder. Naast spinning doe ik nu gerichte oefeningen in de fitness. Ik heb mijn casus voorgelegd bij mijn sportschool en zij verdiepen zich er in. Er worden fysiotherapeuten geraadpleegd en ik experimenteer met een aantal ‘core-stabiteits’ oefeningen in de fitnessruimte. Dat ik ooit aan fitness apparaten zou gaan trekken en duwen had ik echt nooit verwacht! Maar goed ik probeer alles om erachter te komen hoe ik zonder insuline mijn bloedsuikerwaarden in het veilige gebied kan houden. Dus de grootste spieren in mijn lichaam train ik om de dag. Na deze trainingen komt er een stofje in je lichaam vrij die de spieren repareren en werken de rest van de dag bloedsuiker verlagend. Mijn gewicht vetpercentages en spieromvang worden in de sportschool gecontroleerd. Mijn vetpercentage neemt gestaag af en mijn spieren groeien. Ik ben content over mijn vorderingen en de wijze waarop de sportschool met mij meedenkt! Het voelt goed.
Als ik wat hoger zit in mijn bloedsuikers ga ik sporten en daarna zit het weer helemaal goed. Heerlijk toch? Maar als je niet kan sporten? Wat moet je dan doen? Daarover de volgende keer meer!

De reden dat ik dit blog ben begonnen is dat mij iets is overkomen in mei 2013 (Diabetes type 1). Na deze diagnose ben ik een andere weg ingegaan en kan op dit moment december 2014) nog steeds zonder insuline. Hoe doe ik dit? En wat komt er allemaal op mijn weg? Ik ben op zoek naar soortgelijke ervaringen en zoek wereldwijd. Maar ik kan niemand vinden met deze ervaring. Leuk als je mij volgt en een reactie achter laat. Volgende keer meer……..

Advertenties

2 gedachtes over “Najaar 2013-SPORTSCHOOL

  1. Top Gert-Jan maar ook een hele diepe buiging voor je vrouw die zich zo verdiept heeft in jullie nieuwe voedingspatroon dat dit ook mogelijk is! Ik hoop dat je dit zo lang mogelijk kan vasthouden zonder insuline.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s