November 2013-Dubai

IMG_6381

Wil jij twee weken mee naar Dubai om een serie workshops op Dubai Airport te faciliteren? Ja natuurlijk, wat een mooie opdracht! Ik neem maar weer van alles mee om mijn voeding zelf te regelen, immers wat kan je daar in die zandbak allemaal krijgen? En nog belangrijker, heb ik wel tijd om naar de winkels te gaan?

We zitten met een heleboel architecten en designers in een enorme luxe villa en er word door iedereen afwisselend boodschappen gedaan. Schrijf maar op wat je hebben wilt en de volgende dag ligt het in de koelkast. Perfect geregeld hier zeg!
Ik ben zelf aan de beurt om boodschappen te doen en sta versteld van het uitgebreide assortiment. Werkelijk alles is hier verkrijgbaar en dan ook nog eens in enorm veel varianten! Ik heb dus voor niets mijn koffer volgestopt met kokos, amandelen, etc.
Wat eet jij toch allemaal voor een rare dingen, krijg ik te horen? Noten, zaden, fruit en wat al niet meer. Daar kan je toch niet op leven?
We maken lange dagen om de ‘design brief’ voor de verbouwing van de luchthaven ‘op te halen’. Dagelijks zit ik mijn opdrachtgever achter de broek aan om mijn voorbereidingen voor de volgende dag te starten. Meestal loopt het tegen middernacht voordat ik alles ontvang. Iedereen gaat naar bed als ik nog zit te werken en aan de ontbijttafel ben ik meestal ook de eerste. Ben jij wel naar bed geweest is de logische vraag. Maar ik heb energie voor tien!
Van beweging komt weinig, mijn hardloopschoenen heb ik na 3 dagen slechts 1 keer gebruikt, niet alleen vanwege het gebrek aan vrije tijd, maar meer omdat het ongeveer 40 graden is. Ik realiseer me dat ik nu dus echt alleen aangewezen ben op mijn voeding. En dat is dus geen probleem, mijn bloedwaarden zijn helemaal goed!
Na een paar dagen heb ik de interesse gewekt en krijg ik andere vragen, zoals mag ik dat ook eens proberen? Ik vertel over koolhydraten en andere voedingselementen en het effect op de bloedsuikerspiegel.
Het proberen gaat over in een bewust wording bij de anderen en er wordt na een week toch anders boodschappen gedaan. Ik hoor alleen maar positieve berichten bijvoorbeeld dat men veel meer energie heeft en dat de “after dinner’ dip verdwenen is. Logisch want ook bij niet-diabetes patiënten wordt een piek in de bloedsuikers gevolgd door een dal. En de langzame koolhydraten vlakken dit allemaal netjes af!
Na twee weken zit mijn werk erop, alle input is verzameld en de ontwerpen kunnen uitgewerkt worden door degene die achterblijven.
Het is leuk om na een tijdje te horen van mijn opdrachtgever dat zowel het project goed gaat en dat ik wel het een en ander heb losgemaakt in de villa, iedereen eet anders en gaat bewust met voeding om.
Zelf blijf ik erg scherp op mijn voeding, maar ga af en toe toch de “fout” in, daarover de volgende keer meer.

De reden dat ik dit blog ben begonnen is dat mij iets is overkomen in mei 2013 (Diabetes type 1). Na deze diagnose ben ik een andere weg ingegaan en kan op dit moment december 2014) nog steeds zonder insuline. Hoe doe ik dit? En wat komt er allemaal op mijn weg? Ik ben op zoek naar soortgelijke ervaringen en zoek wereldwijd. Maar ik kan niemand vinden met deze ervaring. Leuk als je mij volgt en een reactie achter laat. Volgende keer meer……..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s