Winter 2013-Skiën in Oostenrijk

IMG_9092

We gaan op wintersport met de hele familie en nemen toch maar insuline en het hele rataplan mee, want je weet maar nooit. Wat bijvoorbeeld als je iets breekt en in een ziekenhuis terecht komt?

In Oostenrijk gaat het ineens niet zo goed met de bloedsuikers. Ik snap er niets van, ik ben van vroeg tot laat aan het skiën! Ik ga nog meer letten op het eten en eet veel salades. Maar dit bleek ietwat te simpel gedacht. Want wat ik mij nooit realiseerde is dat er in de Oostenrijkse keuken zo rijkelijk met suiker gestrooid word. In bijna alle gerechten wordt suiker toegevoegd en dat is te zien aan mijn bloedsuikers, deze zijn namelijk sky-high. Gelukkig weet ik de meest aangezoete gerechten in de loop van de week te omzeilen. En samen met de heerlijke fitnessruimte in het hotel weet ik de vakantie tot een goed suikereinde te brengen. Nog meer bewegen dus!
In januari heb ik contact met de endocrinoloog. Voor elk bezoek aan de endocrinoloog laat ik een standaard bloedonderzoek uitvoeren. In dit bloedonderzoek wordt onderzocht wat de bloedsuikerwaarde de afgelopen 3 maanden is geweest (HbAc1). Daarnaast wordt er nog onderzoek gedaan naar cholesterol en de functie van de schildklier. Ten tijde van de diagnose, zo’n 7 maanden geleden, is er onderzocht hoe het zit met de afweer tegen de bétacellen en de mate waarin er nog insuline geproduceerd wordt. Dit onderzoek zit niet standaard in het bloedonderzoek. Ik wil graag weten wat deze waardes zijn om te kunnen objectief of te kunnen bepalen of het daadwerkelijk goed gaat met mijn bétacellen. Dat ik nog insuline maak is wel duidelijk, mijn bloedsuikers zijn nog steeds goed. De internist stemt er echter niet mee in omdat dit volgens hem nog steeds een tijdelijke situatie is. Dat gevoel heb ik niet. Ik vind het jammer dat de endocrinoloog niet mee gaat in mijn verzoek. Helaas. Ik kan niet alles naar mijn eigen hand zetten!
Maar ik ben nog niet klaar en de zoektocht gaat gestaag verder. Daarover de volgende keer meer.

De reden dat ik dit blog ben begonnen is dat mij iets is overkomen in mei 2013 (Diabetes type 1). Na deze diagnose ben ik een andere weg ingegaan en kan op dit moment (januari 2015) nog steeds zonder insuline. Hoe doe ik dit? En wat komt er allemaal op mijn weg? Ik ben op zoek naar soortgelijke ervaringen en zoek wereldwijd. Maar ik kan niemand vinden met deze ervaring. Leuk als je mij volgt en een reactie achter laat. Volgende keer meer……..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s