Mei 2014 – Oervoeding

IMG_3942 2

Nu heb ik een jaar diabetes en ik mag weer op consult bij de endocrinoloog. Hij zegt direct bij binnenkomst dat hij weet wat ik ga zeggen: inderdaad ik ben in zijn praktijk de nieuwe recordhouder zonder insuline bij diabetes type 1. Hij heeft één patiënt eerder gehad die een jaar zonder insuline toe kon. Tijdens het consult vertelt de arts, dat hij geïnteresseerd is in mijn casus. De waardes zijn nog steeds goed en sommige waardes zijn zelfs verbeterd. We spreken af dat we een keer terugkomen om rustig het een en ander te kunnen bespreken, buiten het spreekuur om. Voorafgaand aan het bezoek stuur ik de endocrinoloog wetenschappelijke artikelen toe

, die als basis dienen voor mijn visie (zie ook onder de knop bronnen in dit blog). Ik wil van de arts weten hoe hij deze artikelen op waarde inschat. Hij heeft er niets op in te brengen, blijkt. De arts zegt dat ik enorm goed heb ingezet om het lichaam heel gevoelig te maken voor insuline. Ik heb maar een klein beetje insuline nodig om goed te kunnen functioneren. Dit onderdeel is goed gelukt volgens hem! Een grote winst van mijn onderzoek in voeding is dat ik een diepe overtuiging heb dat wij als gezin zo goed eten. Het is geen dieet het is een manier van leven! Puur, onbewerkt, eerlijk en liefst biologisch eten en dat is waar wij als gezin in geloven.
Diabetes type 1 is een auto-immuun ziekte. Tot voor kort geleden werd aangenomen dat er weinig mogelijk was op het gebied van genezing van een auto-immuun ziekte. Hij zegt dat we ons zouden kunnen gaan focussen op dit gebied. Kijken wat er mogelijk is. Wat is dit contact met deze arts mij ineens waardevol! Daarnaast gaat de arts nu mee met mijn visie om de vorderingen in mijn lichaam te objectiveren met bloedonderzoek (auto-immuunstoffen en C-Peptide). Wij zijn blij!

De zoektocht op het internet gaat nog steeds voort. Ik lees veel over voeding en de invloed hiervan op het menselijk lichaam. Ik stuit op een video van Alessio Fassano, zonder overdrijven ’s werelds meest vooraanstaande expert op het gebied van glutengerelateerde ziekten. In deze video toont hij aan dat er een relatie is tussen voeding en auto-immuunziektes. Na de video ben ik helemaal om. Ik eet nu zoals de oermens dit doet. Het vergt eigenlijk maar een kleine aanpassing in mijn eetgewoontes. In het begin van mijn diabetesperiode at ik nog peulvruchten en (kleine hoeveelheden) melk en kaas, maar dat doe ik nu niet meer. Ik lees over de lekkende darm (leaky gut) en welke gevolgen dit heeft voor het lichaam. Zou dit de oorzaak kunnen zijn van het ontstaan van mijn auto-immuunziekte? De mogelijkheden om lekker te koken zijn er volop en samen met mijn vrouw zoeken we de heerlijkste recepten uit. Als we naar een dancefestival gaan nemen we ons eigen eten mee (alleen toegestaan met doktersverklaring). We genieten van de zomer, de zon , de muziek en …de drumsticks, chickenfingers en andere lekkernijen! Wat is het leven toch mooi! Volgende keer meer over mijn zoektocht naar het beïnvloeden van het immuunsysteem…

De reden dat ik dit blog begonnen ben is dat in mei 2013 bij mij Diabetes type 1 geconstateerd werd. Na deze diagnose ben ik een andere weg ingegaan en kan op dit moment (januari 2015) nog steeds zonder insuline. Hoe doe ik dit? En wat komt er allemaal op mijn weg? Ik ben op zoek naar soortgelijke ervaringen en zoek wereldwijd. Maar ik kan niemand vinden met deze ervaring. Leuk als je mij volgt en een reactie achter laat. Volgende keer meer…….

Advertenties

2 gedachtes over “Mei 2014 – Oervoeding

  1. hi!
    Sergei van ‘Raw Family’ heeft ook diabetes type I en gebruikt geen insuline. Hij leeft op raw food. Misschien interessant om te volgen. Ik ben geen aanhanger hoor, maar ik las dat je niemand kende die ook geen insuline hoeft te spuiten. Misschien heb je er iets aan. Groetjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s