Winter 2014-Bullet-proof op gewicht

b6ad5fa0ffe483061aae9fc4ec291bfc

Sinds de uitslag van het onderzoek naar de vermeende oorzaak van het ontstaan van mijn diabetes (zie vorige blogs) eet ik geen gluten, spinazie en zuivelproducten meer. Mijn favoriete zuivelproduct kaas heb ik op dit moment dan ook al een maand of drie niet meer gegeten.

Kaas kan je gerust weglaten? Volgens mij wel. Maar als je altijd veel kaas gegeten heb, zoals ik, valt ook de inname van vet weg. Dat merk ik als ik op de weegschaal sta. Ik ben 2 kilo afgevallen.

Sinds ik diabetes heb weeg ik me niet alleen, maar laat ik op mijn sportschool andere waarden van mijn lichaam meten zoals percentages vet en spiermassa.

Zodoende kom ik te weten dat mijn percentage vet aanzienlijk geslonken is in drie maanden tijd. Ook de omvangsmetingen laten zien dat er een geringe afname is. Waarschijnlijk is dit voornamelijk te wijten aan verlies van vet. Maar helemaal zeker weten doen we dit niet, het is zeer onwenselijk om spierverlies te krijgen doordat er te weinig energie uit mijn vetcellen gehaald kan worden. De metingen in de sportschool lijken niet altijd even betrouwbaar. En dat maakt mij weer scherp. Ik verdiep mij in de artikelen waarbij vet als energiebron gebruikt wordt in plaats van koolhydraten. Ik kom steeds meer (duur)sporters tegen die op zeer hoog niveau kunnen presteren met een minimum aan koolhydraten. Op social media wordt er veel over geschreven. Met name met de term LCHF (Low Carbohydrate High Fat).
Om mijn energieniveau op peil te houden neem ik nu bijvoorbeeld bullet-proof koffie. Dit is koffie met een “kogelgat” gevormd door een eetlepel vet (geklaarde boter of kokosvet). Vies? Nee, eigenlijk niet. Door de onthouding van zuivel was de cappucino voor mij weggevallen en dit lijkt er toch een beetje op. Zo zie je maar weer: ieder nadeel heeft zijn voordeel. Over drie maanden maar weer eens meten, word vervolgd!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s