Voorjaar 2015 – Meten is weten!

KROTOFKANS_METENISWETEN1-290x274

Nadat ik afgelopen najaar ben begonnen met LDN (zie vorige blogs) merkte ik in mijn dagelijkse metingen dat mijn bloedsuikerwaarden licht stegen. Ik startte de dag doorgaans met een hogere waarde dan zonder LDN. Ik was daarvoor gewaarschuwd, net als voor mogelijke slaapproblemen en een verhoogde energie level…. Nou dat klopte wel, ik werd en wordt nog steeds bijna iedere nacht om een uur of 3 volledig uitgerust wakker en moet mijn uiterste best doen om weer in te slapen. Gelukkig komen de ademhalingsoefeningen van Wim Hof hierbij goed van pas.
De laatste paar weken stijgen de waarden echter door….. de ideale lijn moet ik loslaten, zelfs al train ik me het snot voor de ogen of eet ik de hele dag niets (ik weet het dat is ook niet goed) ik blijf hoog. Ik verleg mijn bovengrens naar 10 i.p.v. 7…. en ik baal daarvan. Komt het door de LDN? Is mijn honeymoonfase nu echt afgelopen? Zijn de cellen van mijn alvleesklier nu echt helemaal vernietigd of is er iets anders aan de hand?

Ik begin te twijfelen, moet ik doorgaan met LDN of niet. Over twee weken heb ik een afspraak bij mijn internist en krijg ik weer de uitslag van een uitgebreid bloedonderzoek. Ik besluit tot de afspraak te stoppen met LDN en afhankelijk van de uitslag m.b.t. de immuniteit start ik weer of niet.
Direct na het stoppen zijn de waardes weer goed. Echter dit is van korte duur, na een paar dagen gaan de waarden weer omhoog, niet zo hoog als met LDN, maar toch. Ik slaap wel ontzettend lekker en vooral de hele nacht door.
Enfin, ik heb toch een negatief gevoel bij de aanstaande afspraak. Bij de vorige afspraken was ik echt zeker van mijn zaak, immers mijn bloedsuikers waren super strak, maar dit keer…

Het bezoek aan de endocrinoloog: de dag van de waarheid. De spanning stijgt, de internist bouwt dat altijd heel erg mooi op. Na de gebruikelijke goede bloeddruk, lage hartslag en een lichte afname van mijn gewicht (zie eerdere blog) verschijnen de bloedwaardes op het scherm. Deze worden afgezet tegen de eerder metingen en we (Annette en ik) vergelijken We zien het al…..
De waarden worden toegelicht en ik begin te grijnzen, wat een goede uitslag zeg!

De C-peptide is nog steeds in de normaalwaarde, ik blijf dus nog steeds zelf insuline aanmaken en de auto-immuunreactie (GAD65) is bijna gehalveerd t.o.v. 2013. Nog steeds niet een normaalwaarde, maar toch een hele grote verbetering!
We vragen of de arts kan bemiddelen in een contact met een Amerikaanse arts Dr. Unger. Onze endocrinoloog stelt voor om deze vraag voor te leggen in een academische setting en schrijft een brief naar het LUMC zodat zij ons uitnodigen voor een consult.
De volgende keer hoop ik daar meer over te kunnen vertellen.

Het is nu mei 2015 en ik heb 2 jaar diabetes type 1 en ik hoef nog steeds geen insuline aan mijzelf toe te dienen. Blij.

Advertenties

7 gedachtes over “Voorjaar 2015 – Meten is weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s