Hoe gaat het nu verder?

De derde wintersport met diabetes heb ik weer mogen ervaren! Wat een heerlijke vakantie heb ik gehad. Elke dag heerlijk glijden en volop zon. In de middag genoten we van meegebracht zelfgemaakt oerbrood waarop we vervolgens een gebakken ei bestelden. Sommige hutten gaan met hun tijd mee en konden verrassend lekkere salades maken. Het is niet meer eenheidsworst op de piste. Voor mijn werk lunch ik regelmatig in bedrijfskantines. Het valt mij op dat veel bedrijfskantines een groot en fantastisch lekker aanbod hebben qua rauwkost en salades. Veel mensen zie ik op dit een andere keus maken dan een broodje kroket en daar word ik wel een beetje blij van!

De diabetes beheerst mijn leven niet, maar desondanks kan ik zeggen dat ik er toch wel vaak mee bezig ben. Elke ochtend controleer ik mijzelf en elke avond als ik mijn dagelijkse hoeveelheid langwerkende insuline neem. Al 7 maanden gebruik ik nu insuline. Een hele kleine hoeveelheid (gemiddeld 10 I.E.) en het lukt mij niet om er wederom helemaal van af te komen. Nu met insuline heb ik wel eens een hypo en daar voel ik mij de hele dag beroerd van. Regelmatig raak ik ontstemd omdat ik niet begrijp waar bepaalde waardes vandaan komen. Zelfs met zulke kleine hoeveelheden insuline en een Paleolithisch eetpatroon én regelmatig sporten lukt het mij niet om een constante waarde te krijgen. Altijd is er wel wat: een splinter in mijn vinger, een restaurant maaltijd die niet heeft voldaan aan mijn suikervrije wensen, verkoudheid, enzovoort, enzovoort. Kortom er is altijd wel wat de bedenken waarom ik soms hoog of laag zit.
Ik realiseer mij dat ik alsnog wel heel goed zit met mijn waardes. Af en toe een spike naar bijvoorbeeld 14 kan voorkomen in heel zeldzame gevallen. Maar verder zit ik vooral in de ‘groene’ zone.
Met mesologie ben ik nog steeds bezig. Dit lijkt een positief effect te hebben op mijn bloedsuikers. De osteopaat heeft het buikvlies wat bij mijn alvleesklier zat soepel gemaakt (dit zat namelijk niet soepel rondom mijn organen). Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat ik nu wederom meer insuline aanmaak. Dit door de hypo’s die ik nu vaker heb.
De bezoeken aan de internist zijn terug geschroefd naar 2x per jaar. De diabetes carroussel is opnieuw aangeboden, maar heb ik afgeslagen. Op dit moment voel ik mij beresterk en super gezond. Zo heb ik mij nog nooit gevoeld. Het doel was dat ik gezond ouder word. En ik weet zeker dat ik dit doel behaal.

Advertenties

4 gedachtes over “Hoe gaat het nu verder?

 1. geweldig om weer iets te horen, het zijn ups en down . maar heel positief en dat wil ik ook. Bedankt voor de tip van mesologie, ik ga verder kijken op internet hierover. veel succes verder, groetjes petra Date: Sat, 23 Jan 2016 17:22:42 +0000 To: p_roele@hotmail.com

  Like

 2. Veel succes, dat oud worden gaat je lukken 😀

  Ja dat is soms echt een raadsel, opeens een beetje hoog en soms weer laag. Oorzaak heel vaak niet te achterhalen. Ook als je toch echt ‘goed’ eet.
  Sinds ik nagenoeg ketogeen eet, heb ik bijna nooit meer een hypo (gevoel) ook al ben ik wel eens b.v. 3.5 mmol/L
  Dat is heel fijn, omdat je dan geen suiker/koolhydraten hoeft te eten, waardoor je daarna weer hoog kunt worden.
  Dat was vroeger wel anders. Hypo en eten en niet kunnen stoppen met eten.
  Maar dat is al lang geleden. Zo te horen heb jij daar geen last van, gelukkig.

  Deze info kwam vandaag binnen van de nieuwsbrief van Diabetes in Control: http://www.diabetesincontrol.com/

  No More Type 1 or Type 2? New Proposed Classification of Diabetes: http://www.diabetesincontrol.com/b-cell-centric-classification-of-diabetes/?xtor=-%5BIssue%20#817

  Ik denk dat er wel wat voor te zeggen is om die scherpe scheiding tussen DM 1 en 2 te verminderen. Want als je zelf nog insuline maakt, wat ben je dan 1 of 2 ???
  Ik gebruik al over de 20 jaar insuline, maar de laatste jaren, sinds ik de C-peptide gemeten krijg (na veel aandringen bij de internist) weet ik dat ik zelf nog insuline maak.
  Dat geeft moed 😉

  Like

 3. Beste Gertjan, wist je dat je bloedsuikers stijgen van stress? dat kan variëren van een kleine ergernis tot psychische problemen.
  Wat betreft de reactie van Marietsebiel wil ik opmaken dat de scheiding tussen DM 1 en 2 mij niet groot genoeg kan zijn! De oorzaak is anders en het zij eigenlijk twee compleet verschillende ziektes.

  Het beste, Irma

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s