VAKANTIE AMERIKA-juli 2013

IMG_2320

Al lange tijd geleden hebben we een vakantie geboekt naar Amerika waar we een prachtige rondreis gaan maken aan de Westkust. Maar…hoe moet het dan met de diabetes? We bezoeken de prikzuster nog een keer en krijgen allerlei adviezen en brieven mee. Naast dat je een ziekte hebt heb je ook nog eens een keer te maken met veel praktische zaken omtrent je ziekte. Zaken als:
• hoe bewaar ik de spuiten die ik normaliter in de koelkast in voorraad heb en nu in een warme omgeving moet overleven?
• Hoe gaat het bij de douane, heb ik speciale papieren nodig?
• Hoe te handelen als ik in een coma terecht kom?
• Hoe handel ik als mijn tas met spullen gestolen wordt?
De prikzuster gaat er alsnog vanuit dat het een korte periode is dat ik zonder insuline kan en dat ik in de vakantie weer moet gaan spuiten. Mijn dochter en vrouw krijgen een lesje hoe ze moeten handelen voor het geval ik door een hypo in coma raak. Hiervoor krijg ik een recept mee voor een speciale spuit om mij weer uit coma te halen. De houdbaarheid van de insuline is afhankelijk van de temperatuur. Daarom kopen we isoleerkannen om de spuiten in te bewaren, waardoor de spuiten niet zo warm worden als ze in de auto liggen. Ik krijg een bewijs mee voor de douane dat ik diabeet ben en dat ik insulinespuiten met mij mee moet dragen. Daarnaast krijg ik op papier de alternatieve namen voor insuline zoals die in de Verenigde Staten zijn.
Goed voorbereid vertrekken we naar de States, gewapend met een douaneverklaring, bloedsuikermeter en insuline voor een maand verpakt in koelflessen. We laten het niet aankomen op de kant en klaar maaltijden in het vliegtuig en we nemen onze eigen bakjes eten mee. Gelukkig is dit toegestaan als je maar geen eten over de grens meeneemt. En wat zitten we lekker te schransen in het vliegtuig!

Eénmaal in Amerika blijf ik zonder insuline keurige bloedsuikerwaarden houden! Het eten is hier overigens erg goed, mooie steaks en heerlijke salades. Even snel tussendoor eten is al helemaal geen probleem, de Mac heeft goede salades met gerookte kip en is everywhere!
Nog steeds ben ik op zoek naar een leuk tasje. Een mooi leren wapen holster lijkt mij helemaal stoer én functioneel onder een mooi jasje. Maar omdat ik nog steeds geen insuline spuit en erin geloof dat ik nog lang niet aan toe ben aan insuline, laat ik het maar in de winkel liggen.
De bloedsuikers blijven helemaal goed. Wat een opluchting! Het maakt dat we ons lichtelijk euforisch voelen. En niet alleen vanwege de prachtige indrukken van het land! Zou ik genezen zijn? Ik kan het eigenlijk niet geloven dat ik diabetes heb en zeg regelmatig tegen mijzelf dat er niets aan de hand is. Ik test het met een heerlijk IPA biertje en eet een slice pizza met de kids mee. Maar nee hoor, ik vlieg omhoog! Ik heb nog steeds diabetes. Het was te mooi om waar te zijn.
Ik realiseer mezelf hoe simpel het eigenlijk is om mijn bloedwaarden te regelen. Mijn meter geeft direct de info die ik nodig heb, moet ik bewegen, water drinken of nog wat eten? Zo snel feedback krijgen werkt voor mij erg motiverend. Ik heb het helemaal in de hand, wat kan er nog mis gaan? Daarbij ben ik zo benieuwd wat er bij thuiskomst in het ziekenhuis gezegd wordt. Daarover de volgende keer meer!

De reden dat ik dit blog ben begonnen is dat mij iets is overkomen in mei 2013 (Diabetes type 1). Na deze diagnose ben ik een andere weg ingegaan en kan op dit moment (december 2014) nog steeds zonder insuline. Hoe doe ik dit? En wat komt er allemaal op mijn weg? Ik ben op zoek naar soortgelijke ervaringen en zoek wereldwijd. Maar ik kan niemand vinden met deze ervaring. Leuk als je mij volgt en een reactie achter laat. Volgende keer meer……..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s